Doba přípravy: 15 min
Doba pečení : 13 min
Výnos: 11-12 sušenek
Vynikající luxusní sušenky. Vegan. Bezlepkový recept.
Složení:
- 7 polévkových lžic (56 gramů) kokosové mouky
- 48 gramů kakaového prášku
- 1 kávová lžička sody
- 1/4 kávové lžičky soli (pokud používáte slanou arašídovou pomazánku, sůl není zapotřebí)
- 7 polévkových lžic (98 gramů) kokosového oleje (musí být pevný, pokojové teploty, ne tekutý)
- 150 gramů kokosového cukru
- 6 lžic (98 gramů) přírodního arašídového másla (arašídové pomazánky)
- 1,5 kávové lžičky vanilkového extraktu
- 1,5 veganské vejce*
- 80 gramů čokoládových peciček nebo kapiček
*Chcete-li chia veganské vejce, smíchejte dohromady 1 polévkovou lžíci chia semen a 2,5 lžíce vody. Nechte 10-15 minut, až budou mít konzistenci vejce. Takže pro tento recept s 1,5 vejci, potřebujete 1,5 lžíce chia a 3 lžíce vody.
Příprava:
- V misce střední velikosti smíchejte kokosovou mouku, kakaový prášek, sodu a sůl. Dejte stranou.
- Ve velké misky (pokud máte ruční mixér) nebo pomocí stolního mixéru (přímo do jeho nádoby) dáváme kokosový olej, cukr, arašídovou pomazánku a vanilkový extrakt. Mícháme středními otáčkami asi 1 minutu.
- Přidáme veganské vajíčko a mícháme při nízkých otáčkách další minutu.
- Vylijeme směs s vajíčkem do směsi s moukou a dobře promícháme.
- Smíchejme (ručně) těsto s čokoládovými kapičkami.
- Předehřejte troubu na 175 ° C a pokryjte pečicí plech kusem pergamenového papíru.
- Vyrobte z těsta 11-12 kuliček, přitiskeněte je lžičkou, až vyrobíte sušenky.
- Pečte 10-13 minut. Budou velmi měkké, takže je nechte na 10 minut vychladnout.
- Dobrou chuť. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě po dobu až 3 dnů.
Žádné komentáře:
Okomentovat