Страницы

středa 26. září 2018

Čokoládové sušenky z kokosové mouky





Doba přípravy: 15 min
Doba pečení : 13 min
Výnos: 11-12 sušenek
Vynikající luxusní sušenky. Vegan. Bezlepkový recept.

Složení:

  • 7 polévkových lžic (56 gramů) kokosové mouky
  • 48 gramů kakaového prášku
  • 1 kávová lžička sody
  • 1/4 kávové lžičky soli (pokud používáte slanou arašídovou pomazánku, sůl není zapotřebí)
  • 7 polévkových lžic (98 gramů) kokosového oleje (musí být pevný, pokojové teploty, ne tekutý)
  • 150 gramů kokosového cukru
  • 6 lžic (98 gramů) přírodního arašídového másla (arašídové pomazánky)
  • 1,5 kávové lžičky vanilkového extraktu
  • 1,5 veganské vejce*
  • 80 gramů čokoládových peciček nebo kapiček

 *Chcete-li chia veganské vejce, smíchejte dohromady 1 polévkovou lžíci chia semen a 2,5 lžíce vody. Nechte 10-15 minut, až budou mít konzistenci vejce. Takže pro tento recept s 1,5 vejci, potřebujete 1,5 lžíce chia a 3 lžíce vody.

Příprava:


  1. V misce střední velikosti smíchejte kokosovou mouku, kakaový prášek, sodu a sůl. Dejte stranou.
  2. Ve velké misky (pokud máte ruční mixér) nebo pomocí stolního mixéru (přímo do jeho nádoby) dáváme kokosový olej, cukr, arašídovou pomazánku a vanilkový extrakt. Mícháme středními otáčkami asi 1 minutu.
  3. Přidáme veganské vajíčko a mícháme při nízkých otáčkách další minutu.
  4. Vylijeme směs s vajíčkem do směsi s moukou a dobře promícháme.
  5. Smíchejme (ručně) těsto s čokoládovými kapičkami.
  6. Předehřejte troubu na 175 ° C a pokryjte pečicí plech kusem pergamenového papíru.
  7. Vyrobte z těsta 11-12 kuliček, přitiskeněte je lžičkou, až vyrobíte sušenky.
  8. Pečte 10-13 minut. Budou velmi měkké, takže je nechte na 10 minut vychladnout.
  9. Dobrou chuť. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě po dobu až 3 dnů.

Žádné komentáře:

Okomentovat