Страницы

sobota 22. srpna 2015

Účinné přírodní deodoranty? Existují.




Všichni známé rozdíl mezi antiperspirantem a deodorantem, ale mnozí z nás 
si myslejí, že bránit pocení mohou jen ty první. To pravda není. Ještě před 10 lety přírodní deodoranty vůbec nebyly účinné. Dnes značky, které se zabývají kosmetikou bez chemie, umějí vyrábět opravdu efektivní deodoranty. 



Povím vám o svých zkušenostech. 



Alva - německý solný deodorant, který podle mě vůbec nefunguje. Když ho stříkám do podpaží, tak se roztéká po celé boční straně těla. Až se utřu, a pokud něco na podpaží zůstane, tak pak už je šance, že pocení opravdu zabrání. Ale i tak vydrží maximálně 4 hodiny. 280 korun. Už nikdy.



Alverde deo krém (Německo) To je teda trefa. 84 korun v dmku. Je to tělový krém s účinkem deodorantů. Nanáší se na podpaží jako obyčejný krém, schne během 30 vteřin, pak vydrží po dobu celého dne. Velmi úsporný, příjemná nedotěrná vůně. 



Jason - perfektní deodorant. Funguje, jak má. Stojí 140 korun, nádobka vydrží rok a více. Vynikající složení, báječný účinek, velmi sympatická cena, příjemná vůně (dámské jsou k dispozici ve dvou vůních). Chrání celý den. Používám ho už 6 let. 



Balea deosprej (Německo) - jeden z mála veganských deodorantů ve spreji. Používám ho jako dodatečný deodorant, který mi pomáhá se osvěžit během dne. První dvě vteřiny je cítit dost silná vůně, pak se šíří kolem. Není přírodní, ale je poměrně bezpečný. Dost účinný, levný (34 korun). 
Vyrábí se i v cestovním balení (22 korun). 



Kamínek Durance (Francie) - je to přírodní minerál, které se používá jako změkčovač pokožky při holení a právě jako deodorant. Je to ten stejný minerál, který je rozpuštěný v deodorantu od Alvy, ale bez vody. 
Navlhčíme kamínek a třeme v podpaží. Za ideálních podmínek vydrží 5 hodin. Jediný kamínek rozhodně stačí na celý život. Někteří ho milují tolik, že se úplně vzdali všech deodorantů. 215 korun. Pozor, takové jsou i chemicky vyráběné kamínky na trhu různých značek. Jsou mnohem levnější a mají více zakulacený tvar. 



Zkoušela jsem také Urtekram. Populární dánská veganská značka. Ten podle mě vůbec nefungoval. Už nemám ani balení. 140 korun. Vyhozené peníze. Ale pokud by se formule změnila…

Žádné komentáře:

Okomentovat