Страницы

pondělí 21. září 2015

Veganská krása pro začátečníky. Péče o obličej


Často se mě ptají veganky začátečnice, jak na veganskou kosmetiku. Proto se budu snažit dát pár tipů, čím má začít člověk, který má zájem o kosmetiku bez krutostí. 

Veganská kosmetika se netestuje na zvířatech a neobsahuje žádné živočišné složky včetně včelího medu. Od roku 2013 je v EU zakázáno testování veškeré kosmetiky na zvířatech a dovážení takových výrobků do států EU. 
Některé značky, které prodávají jak veganskou, tak vegetariánskou kosmetiku, uvádějí na balení certifikát Vegan, který pomáhá se zorientovat. Například to dělají značky Alverde a Lush. Zároveň mohu uvést, že tyto značky se obzvlášť budou líbit začátečníkům. Alverde - je levná a velice účinná, k tomu organická kosmetická značka, která se prodává v DM. Lush - je britská velmi příjemná a neobyčejná kosmetika, která stojí dost, ale kvalitou odpovídá luxusním značkám. 

Dalším krokem je studovat aspoň se začátku veganské blogerky a vlogerky, což umožní složit si v hlavě nějaký přibližný seznam nejpopulárnějších značek.

Třeba rozlišovat veganskou přírodní kosmetiku a veganskou kosmetiku.Přírodní se dělí na pseudo-přírodní kosmetiku, která obsahuje okolo 20% chemických složek, a čistě přírodní. Nepřírodní veganská kosmetika vůbec nemusí být bezpečná, zejména pokud jde o levné kosmetické výrobky. 

Studovat nové značky také hodně pomáhají internetové obchody, které se zaměřují na přírodní kosmetiku. Většinou uvádějí přítomnost veganského certifikátu. 
Mezi nepřírodními řadami péče o obličej není mnoho veganských. Spíše se zabývají dekorativní kosmetikou. 

Začátečníkúm doporučuji značku Santaverde. Je drahá, ale extrémně úsporná. Bude se vám líbit a v rozmezí jednoho roku vám ušetří spoustu peněz. Celá řada je veganská. 

Značka Lavera podle mě většinou nefunguje. Weleda, Logona, MaterNatura - mají hromadu vegankých produktů. Perfektní, úsporné. 


Pseudo-přírodni většinou veganská kosmetika: Ryor, Yves Rocher 

Velice známé přírodní značky (veganská péče): Agronauti, Ren, Dr.Schelle, Mu London, Santaverde, Dr.Bronner's, CMD naturkosmetik, Pai Skincare, Nonique, PHB Ethical Beauty, Purechipm, Alva, Yes to, Urtekram, Desert Esence, Organic Surge, Pacifica, Speick, Kivvi, Suki. 

Přírodní značky, které mají v řadě vegetariánké výrobky (pozor!): Weleda, Alverde, 100% pure, Farfalla, dr. Organic, Madara, Green People, Sante, Logona

Žádné komentáře:

Okomentovat