Страницы

sobota 5. října 2019

Ostrov Ischia. Dovolená jak má být


Celý srpen jsme se snažili odjet na dovolenou, ale kvůli manželově pracovní vytíženosti to moc nešlo. Koncem měsíce jsme již tušili, že se to podaří, ale nevěděli jsme kdy. Proto jsem 29. srpna narychlo koupila last minute dovolenou na italský ostrov Ischia, o kterém jsem do toho dne ani nevěděla, že existuje. 31. srpna jsme nasedli do letadla a ocitli se v Itálii. 


Pravidlo, které prostě funguje, je nikdy nic neplánovat. Dovolená se nám vydařila! Spokojenost po všech stránkách, nemám co podotknout. 

Malý osrov Ischia se nachází hodinu trajektem od Neapole. Jde o velice útulný ostrov s dobrým jídlem a neuvěřitelně přátelskými lidmi. Bydleli jsme v nějaké vesnici nedaleko města Forio. Pravdu řečeno, ani jsem si nezapamatovala její název, a během týdenního pobytu jsme navštívili 3 města a kaktusovou botanickou zahradu. 

Předstírám, že to bolí




Kavárna přímo v botanické zahradě
Ischia je sopečný ostrov ze 60 000 obyvatelů
Celý zážitek je neuvěřitelně rozkošný. Velice dobré jídlo, které pro nás osobně vařili v hotelu bez žádného doplatku za veganskou stravu, velice krásné a nové prostředí, útulný hotel (není to jen hotel, ale hotelová vesnice), nejteplejší moře našeho života, spousta krásných koček a ještěrek a vynikající zmrzlina. 
––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––
Serrara Fontana



Výběžek Sant'Angelo v obcí Serrara Fontana



Obrázky na kachlíčky jsou všude









Cesta na ostrov není tak pohodlná, jako když jsme létali do Limnosu v Řecku. Musíte letět do Neapole, pak jet autobusem do přístavu, pak plout asi hodinu. Poté opět autobusem do hotelu. Vstali jsme v 6 ráno, v hotelu na Ischii jsme byli teprve v 6 večer, ale stálo to za to. 

Italský region Kampánie, ve kterém se ostrov nacházi, trpí velkou nezaměstnaností a také nedostatkem peněz ve všech ohledech, ale rozhodně mu nechybí přátelská atmosféra, kvalitní jídlo a neuvěřitelná architektura. Ostatní vám poví mé fotky. 

Zájezd pořádal Exim tours. Žádný problém, naprostá spokojenost. Prostě týden v ráji. Nic nám nechybělo.
___________________________________________________
Hlavní město je stejnojmenná Ischia



















Banány na Ischii nedozrávají, to nám pověděli místní





Baťa v Itálii ztratila ť


Autobusy jsou velice staré. Jsou zakoupené v Polsku, které už je nechtělo používat


Noc  nad naším hotelem Galidon
Letíme domů

Žádné komentáře:

Okomentovat