Страницы

pondělí 15. října 2018

Péče o polštáře a přikrývky


Podívala jsem se na pár Youtube videí ohledně péče o polštáře a přikrývky a chci se s vámi podělit o informace, které jsem získala. Některá videa jsou poskytována zaměstnanci úklidových společností, takže jde o profesionální rady.

1. Polštáře je třeba prát každých 6 měsíců nebo ihned po nemoci (pokaždé). Žluté skvrny na polštářích jsou bakterie. Jakmile se objeví, není vhodné spát na takových polštářích, vdechujete bakterie.

2. Přikrývky je třeba prát nejméně jednou za rok.

3. Abyste je mohli vyprat doma, musíte mít domácí sušičku nebo kombinovanou pračku se sušičkou. V opačném případě většina přikrývek a polštářů splaskne a nikdy nebude mít dřívější hustotu a měkkost.

4. Nemáte-li doma sušičku, jsou zde samoobslužné prádelny, kde služba stojí méně než profesionální čistírna (cca 120 Kč vs. 500 Kč). Jejich mycí a sušicí stroje jsou navrženy pro 20 kg prádla, což zaručuje vynikající hygienu vašich polštářů a přikrývek.

5. Pokud vaše přikrývka přesahuje velikost 200x220 cm, nedoporučuji ji prát doma. Sotva se vejde do těch obyčejných domácích strojů. Výsledkem je, že není správně sušená, a tak je budete nakonec sušit na vzduchu, což s nástupem podzimu může být velice složitý úkol. Prala jsem svou přikrývku (je 220x240 cm a velice silná) v zimě. Sušila jsem ji skoro týden po sušičce, už nikdy.

6. Polštáře jsou nejlépe vysušené v sušičce po jednom, ačkoli se do ní vejdou dva, možná i tři.

7. Při sušení můžete do stroje přidat několik kapek svého oblíbeného aromatického oleje.

8. Když sušíte ložní prádlo, ujistěte se, že jste hodili do bubnu míčky pro sušičku, které pomáhají natřást látku.

9. Nepoužívejte aviváž. To doporučují vyrobci polštářů a přikrývek.

10. Doporučují používat jen ekologické prací prostředky aspoň na ty polštáře a přikrývky, jelikož den co den ty prostředky vdechujete minimálně 6 hodin. Kromě toho, ty “eco” prostředky jsou většinou veganské.

Je zřejmé, že zde nemluvím o polštářích a přikrývkách s péřovou výplní. Z etických důvodů je ve svém životě odmítám.
Electrolux. Míčky do sušičky prádla.



Žádné komentáře:

Okomentovat