Страницы

sobota 27. října 2018

Veganské čokoládové brownie


Recept Jemie Olivera z jeho webových stránek ze sekce pro vegany. Objevila jsem tento recept před 2 lety a pořád je jeden z mých oblíbených. Brownie se velice snadno připravují, ale chutnají naprosto perfektně. Musíte mít 2 hrnce různé velikosti.
Doba přípravy 40 minut (z toho 25 minut zapékání)
277 Kkal

Složení
5 lžic slunečnicového oleje plus extra pro mazání
200 g hořké čokolády
170 g mouky
3 plné lžičky kakaového prášku
1 lžička kypřicího prášku
180 g cukru
Mořská sůl
Vanilkový extrakt
230 ml neslazeného organického sojového mléka
50 g pekanových ořechů (Jamie radí 200 gramů, ale to je až moc “ořechové”)*
*Pokud chcete použít 200 gramů, 150 musíte vmíchat do těsta, a zbytek vysypat na těsto.

Příprava






  1. Předehřejte troubu na teplotu 180 °C. S trochou oleje namažte pergamenový papír, který uložíte do zapékací misky. 
  2. Vložte malý hrnec do velkého hrnce s horkou vodou. Ujistěte se, že vrchní hrnec se nedotýká vody. Vložte do vrchního hrnce 150g čokolády a nechte ji roztát – pořád vařte vodu. Zbytek (50 g) odložte stranou. 
  3. Mezitím rozmíchejte mouku a kakaový prášek ve velké misce, pak vmíchejte cukr, kypřicí prášek a špetku soli. Přidejte lžičku vanilkového extraktu, pak olej, sojové mléko a roztavenou čokoládu. Všechno důkladně smíchejte. Vylijte na pergamentový papír. 
  4. Nakrájejte a rozmíchejte zbývající čokoládu a pekany a posypte jimi vrchol těsta. 
  5. Vložte zapékací misku do horké trouby na dobu 20 až 25 minut. 
  6. Nechte vychladnout po dobu asi 5 minut. Dobrou chuť.

Žádné komentáře:

Okomentovat